PSICOTERAPIA ALGEMESÍ

 

En la nostra adreça pots trobar un espai on poder expressar-te i intentar arribar als objectius que ens marquem.

Teràpia en adults

En el món actual les etiquetes ens donen seguretat, respostes, però també ens fan oblidar que som individus únics, amb pensaments i problemes únics. Una teràpia individual i personalitzada agafa en els nostres dies una especial rellevància

En l’àmbit juvenil l’etapa de la infància i l’adolescència és una fase de continus canvis.

Etapa 0-6 anys

Durant el desenvolupament i d’una manera especial en aquests anys de vida, el cervell és altament vulnerable al tracte que rep. En el bebé es troba tot el potencial del que pot aconseguir ser. És la nostra responsabilitat que tinga aquesta possibilitat. Factors com la inclinació, les primeres separacions bebé-pares, els primers contactes fora de la família, les frustracions, aprendre a conéixer els límits a la conducta… entre molts altres factors transcorren en aquesta etapa.

Moltes vegades les estratègies que utilitzem per a educar no acaben d’encaixar, o deixen de funcionar o no s’adapten a les necessitats reals, generant inseguretats. Resulta difícil trobar un punt intermedi que permeta exercir l’autoritat i al mateix temps permetre concessions.

Etapa 6 a 12 anys

Coneguda com a segona infància, es té més autocontrol, majors interessos, es comença a usar una millor argumentació. En aquesta etapa hem de mostrar un estil més pròxim i ferm, hem de fomentar el respecte pels pares. Aplicar la disciplina, basada en l’acostament i l’empatia ajudaran a un correcte desenvolupament de la intel·ligència emocional. Molt important en aquesta etapa és la creació d’hàbits diaris sans.

Etapa 12 a 16 anys

L’adolescència, època que s’inicia amb la pubertat. Encara que hem fixat els límits en 12 a 16 anys, no significa que transcórrega rigorosament en aqueixes edats.

És una etapa de vulnerabilitat emocional i de l’inici de la cerca de la identitat. El ser o no ser. Es produeixen molts canvis, i una autoestima sana es converteix en fonamental. Moltes vegades sorgeixen conductes de risc en els adolescents i resulta difícil l’acostament.

 

Translate »